Veelgestelde vragen

De aktes worden op maat gemaakt. Hierdoor verschilt dit per akte. Kijk hiervoor bij de beschrijving van een akte of zegel.
De snelste die wij kunnen leveren is de akte Rozemarijn binnen een week tot zelfs 3 werkdagen als het voor 12 uur is besteld.

We zenden al ons drukwerk met PostNL omdat dit het meest getrouwe dienst is. Dit gaat met een pakketpost met een track en trace. Zo kun je je pakket volgen en weet je wanneer het aan wordt geboden.

We kunnen het ook aangetekend versturen, maar adviseren dit niet omdat het voor kan komen dat de klant niet thuis is en hierdoor het pakket een dag later heeft.

Wanneer bij overmacht PostNL vertraagd is met de levering, doen wij er alles aan dat je het alsnog krijgt mits het in onze mogelijkheden valt. Ons doel is dat je een zorgeloze Nikah hebt met een mooie akte.
Voor meer informatie over de voorwaarden lees graag de Algemene Voorwaarden.

Wij bieden de garantie aan dat het conform je wensen is. Onze klanten melden allen dat het eindproduct mooier is dan hoe het op de afbeeldingen te zien is.

We sturen daarom ook een concept ter akkoord. Pas na een akkoord wordt het concept gedrukt.

Producten die op maat gemaakt worden kunnen niet geretourneerd worden, omdat het voor anderen onbruikbaar is.

Ons doel is dat je een zorgeloze ervaring hebt bij Nikah-akte. De wensen en comfort van de klant staan voorop en wij doen er alles aan dat je een perfecte akte hebt. Voor meer informatie over de voorwaarden lees graag de Algemene Voorwaarden.

We zijn gebonden aan de privacywetgeving en mogen niets daarvan vrijgeven tenzij de klant daarzelf toestemming voor geeft. Voorbeelden hiervan zijn foto’s van het huwelijk waarop de akte te zien zijn.

Wij zijn daarnaast islamitisch gebonden aan de rechten en plichten van klanten en geven daarom niets vrij omdat het onder Amaanah (vertrouwen) valt.

We willen onze klanten altijd de 100% tevredenheid geven. Als door omstandigheden je gegeven zijn veranderd, dan kunnen we een gewijzigde akte voor je opmaken. 
Een aanpassing en herdruk kan tussen de 50 EUR tot 75 EUR zijn afhankelijk van de aanpassing en aantal papier. Kijk daarom je bestelling altijd na, we drukken alleen na akkoord van de klant.

Ja, we bieden de aktes ook in andere talen aan. Voor een kleine meerprijs doen we dit. Je kunt het aanvinken bij het product.

De aktes worden vertaald door ingehuurde professionals die dit van beroep zijn.

We bieden momenteel de akte aan in NL, ENG, TR, AR, UR. Voor overige talen email ons graag voor de opties.. [email protected]

Onze aktes zijn qua ontwerp voorgelegd aan islamitische geleerden op gebied van Fiqh. De aktes bevatten de nodige informatie die gelden voor een islamitische Nikah. Wanneer ondertekend door een beambte (o.a. imam) en rechtsgeldige getuigenissen kan en mag een moslim vanuit islamitisch aspect de rechtsgeldigheid van het huwelijk niet betwisten.

We adviseren de akte te laten bekrachtigen met een stempel door een islamitische instelling, zij het een moskee of orgaan van imams.

We maken slechts op verzoek een akte op die je door de beambte, zij het de imam of elk ander die het huwelijk inzegent, kan laten ondertekenen.
Op het ogenblik faciliteren wij het voltrekken van Nikah als optie niet als dienst.

De islamitische Nikah wordt volgens het Nederlandse wetssysteem niet gezien als een rechtsgeldige verbintenis, maar slechts als een informele verbintenis. Dit is omdat de Nederlandse wet op dit aspect zich niet baseert op de wetten van Allah.

In artikel 1:68 van het Burgerlijk Wetboek is een verbod opgenomen op het sluiten van een religieus huwelijk, voordat een huwelijk door een ambtenaar van de burgerlijke stand is voltrokken. 

Volgens de Nederlandse wet kan de Nikah dus pas plaatsvinden door eerst of gelijktijdig bij een ambtenaar van de burgerlijke stand te laten registreren. Let er hierbij op dat een huwelijk volgens de Nederlandse wet, niet automatisch betekent dat er voldaan is aan de islamitische Nikah. Pas wanneer er voldaan is aan de islamitisch richtlijnen wordt een man-vrouw relatie Halal.

Het is mogelijk om zowel een islamitisch als burgerlijk huwelijk te hebben. Een oplossing is om te kiezen voor een ambtenaar die zelf een moslim is die rekening houdt met de islamitische voorschriften.

Een Nikah welke zich heeft voltrokken zonder dat bij de ambtenaar van de burgerlijke stand dit plaatsvond is islamitisch geldig, doch niet geldig volgens Nederlands recht. Islamitisch gezien heeft de opinie van een niet-moslim geen enkel effect op het oordeel van God. Derhalve zal de opinie van een niet-islamitische entiteit, de Quran nooit ongeldig kunnen verklaren. 

Moslims wonende in Nederland horen te kiezen voor een middenweg door voor een ambtenaar te kiezen die ook een moslim is en gelijktijdig ook het huwelijk bij de gemeente voltrekt.

Een moslim dient zich aan de regels van het land waar hij in woont te houden wanneer het niet in tegenstrijd is met de basisgeloofsstelling van de islam. In het geval het wel tegenstrijdig is, hoort een moslim de maatregel slechts te tolereren.

Wanneer een Nikah niet voldoet aan de islamitische richtlijnen, maar wel volgens het Nederlands recht, zal er geen sprake zijn van een Nikah volgens de islam. 

De Nederlandse wet biedt in dit aspect echter wel de mogelijkheid dit op een manier uit te voeren welke islamitisch conform is.

Wij zijn daarnaast islamitisch gebonden aan de rechten en plichten van klanten en geven daarom niets vrij omdat het onder Amaanah (vertrouwen) valt.

Artikelen over de Nikah

Wali in het huwelijk
Nikah

Is de Wali in het huwelijk vereist voor de vrouw?

Wilaya (voogdij) in het huwelijk is een soort bescherming ingesteld door de islamitische wet om de belangen en de rechten van een vrouw veilig te stellen op een moment dat ze een belangrijke fase in haar leven begint. De islamitische wet legde de basis van voogdij vast op basis van medeleven, steun en ondersteuning aan vrouwen.

Lees verder »

© Nikah-akte – Alle rechten voorbehouden

betaal-verzend-methode

Ontvang 10% korting

Meld je nu aan en ontvang 10% korting bij je eerste bestelling. Blijf op de hoogte van onze speciale aanbiedingen en nieuwe aktes. 

Gulistan Nikah akte huwelijksakte
💬 Vragen?
Scan de code